tracerlogo
HomeΑναβαθμίσεις & DownloadsΕπικοινωνία
MapSource
Οδηγίες ΧρήσηςΣυχνές ΕρωτήσειςΦόρμα Αναφοράς Σφαλμάτων

Βασικές Οδηγίες για τη Χρήση του Χάρτη Auto Drive Hellas

Παρακάτω παρέχονται κάποιες βασικές λειτουργίες των συσκευών που χρησιμοποιούν τον χάρτη AutoDriveHellas.

Εμφάνιση χάρτη

Υπάρχουν ουσιαστικά 2 παράμετροι που αφορούν στην εμφάνιση του χάρτη: Η λεπτομέρεια (επηρεάζει το πλήθος των σημείων ενδιαφέροντος που εμφανίζονται και την λεπτομέρεια απεικόνισης του οδικού δικτύου) και η προβολή του: είτε "προς πορεία" (= ο χάρτης "στρίβει μαζί με μας") είτε προς βορρά (= ο χάρτης δείχνει πάντα το Βορρά) είτε 3D (προοπτική απεικόνιση).

Αναζητήσεις

Γενικά στις αναζητήσεις, το όνομα (οδού, πόλης, σημείου ενδιαφέροντος) συχνά δεν χρειάζεται να το πληκτρολογήσετε ολόκληρο. Από τους πρώτους χαρακτήρες μπορούν να εντοπιστούν υποψήφιες απαντήσεις στο ερώτημα εύρεσης.
Αν θέλετε να πληκτρολογήσετε σε διαφορετική γλώσσα από την προεπιλεγμένη, σε κάθε παράθυρο πληκτρολόγησης υπάρχει η επιλογή "Λειτουργία πληκτρολογίου", από όπου μπορείτε να αλλάξετε τη γλώσσα γραφής. Στην ίδια οθόνη, υπάρχει και κομβίο για επιλογή διαφόρων χαρακτήρων.

Για αναζήτηση διεύθυνσης, πηγαίνετε από τη "Διεύθυνση". Στο "Συλλάβισε πόλη", δώστε είτε το γνωστό όνομα (π.χ. Νέα Λιόσια) είτε το επίσημο (π.χ. Ίλιον) είτε το όνομα του δήμου (Νέων Λιοσίων).

Σημείωση: Για αναζήτηση πόλης ή οικισμού ή τοπωνυμίου, πηγαίνετε από το "Πόλεις" και όχι από το "Διεύθυνση". Επίσης, για ονόματα με προθέματα «Αγίου», «Συνταγματάρχου» κλπ. δοκιμάστε να δώσετε μόνο το «καθαρό» όνομα (π.χ. Παύλου, Παπάγου κλπ.)

Για αναζήτηση σημείου ενδιαφέροντος, πηγαίνετε από το "Σημεία ενδιαφέροντος" και επιλέγετε την κατηγορία (και έπειτα στην υποκατηγορία) στην οποία ανήκει το σημείο που ψάχνετε.
Αν δεν εισαχθεί κάποιο όνομα «Σημείου ενδιαφέροντος», θα εμφανιστούν τα σημεία που βρίσκονται κοντά στην τρέχουσα θέση. Αν θέλουμε να εντοπίσουμε κάποιο σημείο σαφώς μακρύτερα από αυτή τη θέση, τότε είτε επιλέγουμε «Κοντά» και «Άλλη πόλη» και δίνουμε άλλη πόλη είτε ενεργοποιούμε την «Προσομοίωση GPS» και καθορίζουμε νέα θέση.

Σημείωση: Τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος εντός των πόλεων έχουν και τηλέφωνο.

Πλοήγηση

Προτίμηση πορείας:
Οι επιλογές είναι οι εξής δύο: Ταχύτερος χρόνος και Συντομότερη απόσταση, και είναι σαφές τι καθορίζουν ( χρόνο <> μήκος). Η επιλογή "Συντομότερης απόστασης" έστω και μία φορά σε θεωρούμενα γνωστά δρομολόγια, μπορεί να οδηγήσει στην ανακάλυψη συχνά και "γρηγορότερων" διαδρομών (π.χ. μέσα από στενά, αποφεύγοντας την κίνηση).

Αποφυγές:
Οι συχνότερες επιλογές αποφυγών αφορούν σε: χωματόδρομους, διόδια, ακτοπλοϊκές και ενεργοποιούνται από το μενού Εργαλεία -> Ρυθμίσεις -> Πλοήγηση -> Αποφυγές

Σημείωση: Για αποφυγή του Δακτυλίου της Αθήνας, πρέπει να ενεργοποιηθεί η αποφυγή «Χωματόδρομων».

Στο πεδίο:
Ενδιαφέρουσα επιλογή καθώς ακολουθεί κανείς την προτεινόμενη πορεία είναι η "Παράκαμψη" που εμφανίζεται στο Αρχικό Μενού. Αν για κάποιο λόγο θέλετε να αποφύγετε μία συγκεκριμένη οδό (π.χ. λόγω κίνησης ή λογω έργων), με επιλογή "Παράκαμψη" η συσκευή θα σας προτείνει εναλλακτική διαδρομή αποκλείοντας τη συγκεκριμένη οδό.
Αυτό μπορεί να φανεί χρήσιμο και όταν πραγματικά η οδός δεν κυκλοφορείται, οπότε κάνοντας από μόνοι σας "παράκαμψη" η συσκευή θα θελήσει να σας ξαναπροτείνει την προηγούμενη-αποκλεισμένη- οδό.

Αποθήκευση αγαπημένων

Κάθε σημείο που αναζητείται, μόλις αυτό βρεθεί, γίνεται να αποθηκευτεί στα «Αγαπημένα», επιλέγοντας «Αποθήκευση». Ομοίως, μπορεί να αποθηκευτεί και η θέση του οχήματος ή οποιαδήποτε θέση στο χάρτη, αν «δείξει» κανείς πάνω στο κινούμενο όχημα ή σε κάποια θέση του χάρτη (στη δεύτερη περίπτωση, το όνομα που αποθηκεύεται είναι αυτόματο, αλλά βεβαίως μπορεί εκ των υστέρων να αλλάξει).

Προεπισκόπηση Πορείας (με «κλειστό GPS»)

Η συσκευή ενδείκνυται και για προεπισκόπηση της πορείας ή του σημείου που αναζητούμε. Αρκεί να ενεργοποιήσει κανείς την "Προσομοίωση GPS" στις Ρυθμίσεις -> Σύστημα. Η "προσομοίωση" της πορείας απλά δείχνει το αυτοκίνητο να κινείται.
Ειδικά για την πλοήγηση, υπάρχει η δυνατότητα να δει κανείς μια σύνοψη της διαδρομής, με προεπισκόπηση όλων των αλλαγών πορείας.

[Home] [Αναβαθμίσεις & Downloads] [Επικοινωνία] [Οδηγίες] [Συχνές Ερωτήσεις] [Αναφορά Σφαλμάτων]

Copyright ©2023 Digital Tracer Electronics. All rights reserved.
e-mail: info@tracer.gr